Contact, boeking en informatie

Contact
Orion Reizen
Nobeldwarsstraat 41
3512 EW Utrecht
Tel: 06-51496905 (in nood 24 uur per dag bereikbaar)
info@orionreizen.nl

Boekingen
Het boeken voor een reis van Orion Reizen geschiedt door het invullen van een boekingsformulier. Er is een boekingsformulier voor een of twee personen, klik hier en er is een boekingsformulier voor meer dan twee personen, klik hier. Wij verzoeken je het voor jou geldende formulier volledig in te vullen en naar ons toe te mailen of per post op te sturen. Je krijgt dan van ons per post een boekingsbevestiging en factuur toegestuurd.
De betalingsprocedure is als volgt: je betaalt 10% van de reissom aan na ontvangst van de factuur en uiterlijk 6 weken voor vertrek dient het eindbedrag op onze rekening te staan. In sommige gevallen, bijvoorbeeld als er een individueel vliegticket door ons moet worden gekocht, kan de aanbetaling hoger zijn.

Reis- en annuleringsvoorwaarden
Op alle boekingen bij Orion Reizen zijn de volgende reisvoorwaarden van toepassing. Bij boeking verklaar je je akkoord met deze voorwaarden. Klik hier.
Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)
Alle boekingen bij Orion Reizen vallen onder de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Dit betekent dat je geen enkel risico loopt bij je boeking. Mocht Orion Reizen failliet gaan, dan krijg je via dit fonds altijd al je geld terug - www.sgr.nl -.

Calamiteitenfonds
Orion Reizen is ook deelnemer aan het Calamiteitenfonds. Dit is erg belangrijk, want in het geval van een calamiteit, zoals een aardbeving, staatsgreep, tsunami o.i.d., dekt je normale verzekering lang niet alle kosten. Deze zouden dan voor je eigen rekening komen. Maar als je boekt bij een organisatie die lid is van het Calamiteitenfonds, worden al deze extra kosten door dit fonds vergoed, mits de betreffende situatie als calamiteit is aangemerkt door het Calamiteiten Platform - www.calamiteitenfonds.nl -.

Negatief reisadvies
Over deze term zijn zeer veel misverstanden. Er worden door verschillende organisaties reisadviezen gegeven, o.a. door Buitenlandse Zaken - www.minbuza.nl-. Dit zijn echter nooit meer dan adviezen, zonder juridische waarde. De enige instantie die een juridisch bindend reisadvies kan geven is het Calamiteiten Platform - www.calamiteitenfonds.nl -. Alleen als door deze organisatie een "negatief reisadvies" wordt afgegeven, wordt de reis geannuleerd en krijgt je al je betaalde geld terug. In alle andere gevallen gaat de reis gewoon door en gelden de normale annuleringsvoorwaarden.

Verzekeringen
Wij raden je sterk aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Een reisverzekering is verplicht. Desgewenst kan je beide via Orion Reizen afsluiten. Je kunt dit aangeven op het aanmeldingsformulier. Een annuleringskostenverzekering kost 5,5 % van de reissom. Voor de voorwaarden klik hier. Een reisverzekering kost in Europa � 1,15 per dag plus eventueel extra geneeskundige kosten voor � 0,30 en/of ongevallen voor � 0.15 per dag. Buiten Europa zijn deze bedragen: � 1,95 per dag, � 0,40 voor geneeskundige kosten en � 0.15 voor ongevallen. Voor de voorwaarden klik hier. Daarnaast wordt er een bedrag aan assurantiebelasting (7,5% van de premie) en poliskosten ( � 4,50) berekend. Wij sluiten de verzekeringen af bij de Europeesche - www.europeesche.nl -.
Vaccinaties en gezondheid
Voor veel landen waar wij reizen naar toe organiseren, worden door artsen speciale voorzorgsmaatregelen, zoals vaccinaties, aangeraden. Orion Reizen is niet bevoegd om hier informatie over te verstrekken. Wij verwijzen je hiervoor naar de GGD of naar informatie sites op internet, zoals www.travelclinic.com, www.meditelreisvaccinatie.nl, www.klmtravelclinic.nl of www.lcr.nl . Je kunt ook bellen met de informatielijn reizigers, 0900-9584. (niet gratis)

Visa
Voor sommige landen waar wij reizen naar toe organiseren is een visum verplicht. Informatie hierover vind je bijvoorbeeld op www.visum.nl of op www.ambassade.startpagina.nl

Vluchten met tussenstop in de Verenigde Staten
Voor alle vluchten via de Verenigde Staten, ook bij een tussenlanding of een overstap, is een zogenaamde visa waiver verplicht. Zonder deze kom je het land niet in! Dit is eenvoudig en snel via deze link aan te vragen esta.cbp.dhs.gov

Projecten
Orion Reizen steunt twee kleinschalige ontwikkelingsprojecten, de Stichting Waterdragers www.stichtingwaterdragers.nl en de Stichting Chiapas Indianen www.chiapas.nl. De Stichting Waterdragers ondersteunt kleinschalige projecten op het platteland van Nepal en Cambodja, die volledig opgezet en gerund worden door locale mensen. De Stichting Chiapas Indianen steunt diverse projecten voor de Maya indianen in de staat Chiapas in Mexico. Ook deze projecten komen voort uit de locale dorpsgemeenschappen. Juist omdat beide stichtingen locale mensen ondersteunen die zelf aangeven wat er nodig is, is het effect van deze steun bijzonder groot.

Nuttige links
Informatie over stopcontacten en voltages overal ter wereld:
kropla.com
Alle geldautomaten ter wereld: www.mastercard.com
Valuta calculator voor bijna alle valuta ter wereld:
www.travelex.com
Mobiele telefoon in het buitenland: www.vakantiebellen.com